Det är mycket nu…

Det är mycket som händer på jobbet just nu. För bara några veckor sedan skrev jag att jobbet började kännas roligt och intressant igen i och med att vi skulle se över säkerheten vad gäller mobiltelefoner. Spännande och intressant i mitt tycke även om många nog tycker det låter hur tråkigt som helst. Men sådan är jag. Det extra ansvar som det innebär att se över hela arbetet är verkligen stimulerande och jag känner att jag går framåt på jobbet igen och inte bara står stilla på samma fläck.

Men det slutar inte där utan vi har också infört ett nytt ärendehanteringssystem som är tänkt att få lite bättre ordning på vad som händer och sker. Kommunal verksamhet har ju inte direkt världens bästa rykte om sig när det gäller effektivitet. Det ryktet är dock lite oförtjänt och vi gör faktiskt hela tiden vårt absolut bästa. Kraven på offentlig verksamhet känns som att de är mycket högre än för privat. Kanske är det för att det är folks skattepengar som betalar våra löner? Inte för att våra löner är mycket att skryta med jämfört vad motsvarande position inom den privata sektorn skulle ge. Statens kaka är liten men säker som det gamla talesättet säger.

Ärendehanteringssystem

Nu var det inte lönen jag skulle prata om utan vårt nya ärendehanteringssystem. Att få in alla på det kommer definitivt att vara en utmaning och något som kommer att ta upp en del av min tid. Många ”dumma” frågor väntar, men det är också en rolig utmaning: att försöka förklara teknik för någon som inte kan så mycket och helt enkelt vill att det ”bara ska fungera”. Det kommer att bli spännande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *