Det fina med melodifestivalen

Att tävla i musik är kanske det svåraste som finns att göra, många skulle till och med hävda att det är rent av omöjligt. Det ligger en viss sanning i det, olika musikstilar som ställs mot varandra i en omröstningstävling för att slutligen kora en vinnare. Det blir lätt så att den breda, kända artisten är den som tar hem segern, men det är inte alltid så att det är själva segern som är viktig.

Faktum är att Melodifestivalen kanske är den bästa scenen för artister på uppgång att presentera sig själva på. Det handlar om att de ges en chans att få synas, att få fram sin musik och ta emot direkt respons på det de framför. Det blir inte mer direkt än att svenska befolkningen faktiskt röstar om artistens vara eller icke vara. Det säger något om artisten, musiken och den stil som framförs. Ett mycket effektivt sätt att hitta nya vägar som artist och fokusera på det som fungerar.

Melodifestivalen är så mycket mer än att enbart skicka en artist till Eurovision. Det är Sveriges största nöjesunderhållning som slaviskt följs av stora delar av befolkningen. Bättre utrymme går därför inte att få som artist och att rata melodifestivalen bara för dess rykte som schlagerfestival är ett förhastat beslut. Det var väldigt längesedan som Melodifestivalen enbart handlade om schlager. Idag är det den moderna musikens och den moderna underhållningens högborg. Jag personligen älskar tävlingen, kanske inte för tävlingens skull, men för att det är refrängen på artisters satsningar där kraft, energi och talang förpaktats till tre korta minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *