Fixa till extra utrymme

När man bor som jag gör, hyfsat trångt och med yta som är ytterst begränsad, så vill man göra se till att utnyttja utrymmet på bästa sätt. Det handlar alltså om att hitta lösningar som frigör utrymme i olika rum. Ofta är det golven som är drabbade, i alla fall när det gäller mig, och det hopar sig rejält, vilket innebär att själva ytan jag kan röra mig på blir mindre och mindre ju mer saker jag lägger till i min inredning. Lyckligtvis har jag funnit ut av en lösning som gjort att jag sparat mycket yta på golvet, så att jag på nytt har ett hem som känns större, då den bobara ytan inte täcks av massa möbler.

Jag har nämligen lärt mig att bygga uppåt. För jag insåg att det fanns i princip ett halvt outnyttjat rum uppåt i min lägenhet. Alltså 50 procent av rummet som inte fylldes med något förutom en taklampa. Vad kunde jag då göra för att utnyttja det bättre? Jo, dags att börja kolla på olika hyllsystem och lösningar för väggarna.

Efter att jag var klar med hyllorna i vardagsrummet kunde jag börja packa dem med böcker, filmer, högtalare och mer därtill. Det gjorde att en del av mina möbler nu stod tomma, som typ bokhyllan och tv-hyllan. Efter att jag skruvat upp även Tv:n på väggen så blev tv-hyllan helt och hållet onödig, och det innebar att jag kunde sälja båda dessa möbler, med ett utökat utrymme som resultat. Så att bygga uppåt längs väggarna är ett extremt effektivt sätt att förändra snabbt i hemmet och ge dig själv mer yta. Mycket positivt och mycket välkommet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *