Jobbet känns intressant igen!

Ni som känner mig vet att jag sedan en tid tillbaka haft det riktigt drygt på jobbet. Det har känns oinspirerat och monotont, vilket har gjort att jag inte längre känner någon glädje av att gå upp på morgonen och sätta på mig kläderna, för att ytterligare en dag gå och pilla på kommunens alla datorer och servrar. För er som inte vet det så jobbar jag just nu på IT-avdelningen på kommunen, och det är väl inte det mest spännande av jobb du kan ha, men jag har sedan en längre tid tillbaka verkligen tyckt om det. Tills för några månader sedan.

Det började helt enkelt kännas tråkigt, inga nya utmaningar kom in och inte heller blev det mer lättarbetat. Det är gamla hjulspår som gäller och det är tråkigt, eftersom att det nästan inte alls går att göra något åt det.

Men så hände det en sak förra veckan. Det är nämligen så att våra mobiltelefoner på jobbet ska få sig en riktig säkerhetsöversikt, vilket betyder att vi behöver upphandla nya tjänster och dessutom finnas med i utvecklingen för att tjänsterna ska kunna anpassas till det syfte som vi behöver. Många använder idag sina telefoner privat, vilket är alldeles idiotiskt eftersom att det öppnar upp för säkerhetsintrång. Nu ska vi hitta en lösning på säkerhetsåtgärder och jag har blivit tilldelad ansvaret att se över arbetet och vara med och utveckla det. Med andra ord kommer mina arbetsuppgifter att förändras en del och det är verkligen något som jag ser fram emot!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *