Mina favoritlåtar

Det finns vissa låtar i låtarkivet som jag aldrig tröttnar på. Låtar som jag kan vända mig till när jag inte vet vad jag är sugen att lyssna på, men jag samtidigt känner ett starkt behov av att lyssna på musik. Jag har nedan satt ihop en lista med tio av de bästa låtarna som har denna effekt på mig. Låtar som alltså oavsett sinnesstämning ger mig någonting av värde, som jag enbart njuter av.

Queen – Bohemian Rhapsody
En av de mest klassiska låtar som existerar utav ett av världshistoriens största band. Låten har så många nivåer att det är nästan skrämmande hur mycket man kan lyssna in i den.

David Bowie – Life on Mars
En låt av en artist som verkligen är en av de allra främsta. Det känns som att Bowies låtar inte längre är lika populära, vilket för mig är konstigt, eftersom att han har gjort musik som är närmast tidlös.

Franz Ferdinand – Take me out
En låt som är så otroligt simpel men samtidigt effektiv. Det är på något sätt låten som definierar det enkla och genialiska, där musiktalang och en känsla för vad som fastnar samspelar.

Bloc Party – Flux
Ett av de bättre moderna banden från de brittiska öarna imponerar stort med sin synthpunk. Flux är en av de senaste låtarna från bandet som mycket tydligt visar hur bandet har utvecklats i modern riktning.

Familjen – När planeterna stannat
Svenska inslag finns också och Familjen är någonting alldeles unikt inom svensk musik. Det är en blandning av poetisk lyrik och modern elektronisk musik. Nivåerna är lika många som det finns planeter och det finns alltid något nytt att upptäcka.

The Verve – Bittersweet Symphony
En klassisk stämningsfull låt som alltid får en att falla tillbaka i tankar och livet. En låt som får mig att komma tillbaka ner på jorden oh reflektera över det enkla.

Bleachers – I Wanna Get Better
Extremt härlig låt som andas glädje och framtidstro, samtidigt som det sätter fokus på självinsikt, med en härligt modern popslinga.

Gypsy & The Cat – Bloom
Suggestivt och stämningsfullt, en låt som har effekter få låtar lyckas med. The Cure är definitivt ett band de hämtat inspiration från.

College & Electric Youth – A Real Hero
Ibland är ljudbilder större än själva artisten. Så är fallen med den här låten. Den fyller alla ens sinnen på ett inträngande sätt och talar till dig på ett tydligt med samtidigt oklart språk.

Laleh – Colors
Det finns extremt många duktiga låtskrivare och artister från Sverige, men få av dem är äkta skatter. Laleh är en av dem som verkligen andas sin musik och delar med sig av den på ett personligt sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *