Musiken utan tidspåverkan

Det hör till normaliteten att musiken idag går i olika generationer och tillhör olika epoker av tiden. Det betyder alltså att den breda musiken har låtit annorlunda under olika delar av musikhistorien, och att det varit olika genres som varit populära. Nu i modern tid är det ganska lätt för oss att identifiera vilket årtionde som en specifik genre var mest populär. Det finns ett nostalgiskt värde i det, och det finns även de låtar som än idag håller väldigt hög kvalité, men om vi jämför med det som produceras idag så är de föråldrade låtar som bara blir äldre och äldre.

Men det finns undantag. Det är framför allt två genrer som jag identifierar där musiken är helt opåverkad av tidens tand. Det spelar med andra ord ingen roll om det kommer nya stilar, nya tekniker eller nya möjligheter, musiken kommer fortfarande att låta på samma sätt som den alltid har gjort och på något sätt alltid vara uppdaterad med samtiden.

Den ena av dessa delar är den klassiska musiken. Orkestrar av instrument som spelar helt makalösa melodier som aldrig kommer att påverkas av tidens gång. De är genomgående populära och används hela tiden som influenser i den nya musiken som skapas. Den andra av dessa är hårdrocken. Den har inte heller förändras överdrivet mycket, och en hårdrockslåt som gjordes på 70-talet skulle kännas lika modern om den gjordes idag. Det är riktigt imponerande och talande för hur viss musik helt är frånskrivna ålderdom. Kan ni komma på någon mer genre som inte har påverkats?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *