Nya upptäckter: Satchmode

Som musikintresserad är det naturligt att man hela tiden håller örat mot rälsen för att finna ut av vad det senaste är som har träffat marknaden. Det är inte speciellt konstigt att dag efter dag upptäcka helt nya artister och grupper som slår en med häpnad och jag har nyligen upptäckt den amerikanska indieduon Satchmode.

Satchmode är en grupp bestående av två herrar som för närvarande återfinns i Los Angeles. Precis som är kutym med indieband så handlar det många gånger om olycklig kärlek och nedstämdhet, och det är definitivt något som färgar denna grupp. Låtarna är väldigt känslomässiga och handlar bland annat om kärleken som försvann, den trogna vännen som man hade men som oförklarligt blev något annat, något obekant. Det är inte lätt att släppa det man en gång har upplevt som tryggt, för att slutligen bege sig ut i världen med helt nya referensramar, och dessa känslor lyckas Satchmode vinkla bra i sina låtar.

Det riktigt starka med Satchmode är att de är extremt musikaliska och samtidigt har texter som skulle kunna vara skrivna för prosa. Det är med mycket förväntansfulla förväntningar som jag ser på gruppen och dess utveckling, för den elektroniska influensen är minst sagt påtagligt och något som verkligen faller i min smak. Fortsätter de att utvecklas i samma riktning som jag sett hittills så lär det vänta större grejer för dessa herrar. Det är riktigt kul att upptäcka nya, lite oetablerade band på det här sättet och redan från början skapa sig en relation till dem. När de väl växer så känner man en slags extra relation till dem, en relation som inte andra kan ta del av längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *