Rörmokeri & Rock’n’Roll

Rörmokare och musik? Går det ihop? Tja, vi har ju Jerry Williams, stolt ”rörkrökare” som han kallar sig. En institution inom svensk musik som lyckats hålla sig kvar i branschen längre än i princip någon annan svensk. Nu kan jag inte komma på att han spelat in någon låt om rörmokeri, men det kanske inte är världens mest spännande ämne. Den rockande rörmokaren brukar ju mest hålla sig till 50-talsrock, och låtar i den stilen, och det finns väl knappast någon annan svensk som gör det bättre än gamle Jerka? Nu hade han en avskedsturnering för ett par år sedan, så risken är väl att vi inte kommer att få se så mycket av honom i framtiden. Men vi har ju kvar de hundratals låtar han redan spelat in, en riktig svensk låtskatt!

Men varför börjar jag dilla om rörmokeri och musik så här plötsligt? Ja, det började självklart med att jag behövde lite rörmokerihjälp. Rörsystemet i badrummet har sett sina bästa dagar och börjat läcka en del, och det är ju inte bra. Men det var inte speciellt svårt att hitta ett bra nytt rörsystem, och ett företag som kunde fixa installationen, och inte blev det så dyrt som jag fruktat heller. Pengar kvar till julklappar med andra ord. Jag var lite orolig där ett tag att det skulle bli en mager jul, men lyckligtvis så räckte mina ringa besparingar mer än väl till att fixa rörsystemet i badrummet.

Dessutom hade det det goda med sig att jag kom att tänka på Jerry Williams! Det är ett bra tag sedan jag senast lyssnade på honom, men nu så har jag hamnat i en Jerry Williams-period. Det är jag nöjd med, jag hade glömt bort har pass bra han är när han är som bäst. Och detta tack vare att jag fick en massa rörmokeriproblem. Så inget ont som inte har något gott med sig. Jag har dessutom för mig att Jerry spelat in en del julmusik. Ska se om jag kan leta fram den och ordna en riktigt rockig jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *