Träna löpning har aldrig känts lättare

När jag har ett jobb som innebär att jag sitter ner väldigt mycket, så är det väldigt lätt att falla in i en lathet. Inte sagt att jag är lat i själva arbetet, utan att man helt enkelt blir så matt av en dag framför datorn att det inte finns någon kraft kvar till att röra på mig när jag kommer hem efter jobbet. Att det dessutom finns en stor och utbredd fikatradition här på jobbet gör det knappast enklare att hålla vikten på den nivån som jag vill vara på. Det har känts som att jag lika gärna kunde ge upp och bli en klassisk nidbild av IT-teknikern, men sin korpulenta kroppsform och ansträngda andning.

Lyckligtvis så har jag hittat min utväg för att undvika den utvecklingen. Det är nämligen så att jag var iväg med ett par kompisar och spelade tennis för några helger sedan. Jag var dum nog att glömma mina skor hemma, men som tur var hade en av vännerna med sig ett par extra skor som jag fick låna. Det här var inte vilka skor som helst, utan ett par ganska dyra skor, och det var som att sätta ner fötterna i moln. Om jag jämför med mina andra skor så bleknar de i jämförelse.

Så dagen efter gick jag till närmsta sportaffär och köpte mig ett par likadana. Efter att ha provat på att springa med dem så väcktes lusten på nytt av träning, och jag tror att jag sprang bra många mer kilometer än vad jag brukar göra, enbart för att jag hittade ett par nya skor. Det är intressant hur materialet ibland kan bli tungan på vågen som för en mot rätt riktning. Precis så var det i alla fall för mig med mina nya löparskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *